DEN MOBILE AFFALDSVOGN GØR EVENTS MERE KLIMAVENLIGE

MOBIL AFFALDSVOGN UDVIKLET OG DESIGNET TIL EVENTS

 

MERE GENANVENDELSE – DET ER SUND FORNUFT

Det er overskriften på Hedensted Kommunes affaldsplan 2020-2032. Kommunen arbejder konstant på at finde de bedste affaldsløsninger, og seneste skud på stammen er Den Mobile Affaldsvogn, der skal gøre det lettere at sortere affald til events.

– Den Mobile Affaldsvogn gør det nemt for borgerne at affaldssortere plast, metal, madaffald, papir og restaffald, når de holder mindre og private arrangementer som for eksempel en vejfest.

Det fortæller antropologisk affaldskonsulent i Hedensted Kommune Cecilie Jakobsgaard, der har udviklet Den Mobile Affaldsvogn i et innovativt samarbejde mellem Vemas i Vejle, Solus i Skjern og kommunen.

– Det største tiltag i affaldsplanen er naturligvis den nye henteordning af restaffald og madaffald samt papir/pap og metal/plast/mad- og drikkekartoner, som gik i drift i maj 2021. Men vi manglede en affaldsordning til de mange mindre events, der heldigvis skyder op igen, forklarer affaldskonsulenten.

Her opstod idéen til at lave en rullende affaldsvogn, der er gratis at låne for borgerne i kommunen.

– Borgerne booker og henter derefter selv Den Mobile Affaldsvogn på Materielgården, hvor den også afleveres igen. Personalet sørger for at tømme affaldsvognen. Smart, nemt og bæredygtigt, understreger Cecilie Jakobsgaard og afslører, at vognen kan spottes rundt omkring i kommunen i løbet af efteråret, hvor hun sammen med hendes kolleger vejleder i sortering.

DEN MOBILE AFFALDSVOGN VÆKKER STOLTHEDEN HOS VEMAS

I Vemas glæder salgschef David Jepsen sig over at have været med på udviklingsrejsen af Den Mobile Affaldsvogn, der sikrer, at events og kulturelle begivenheder kan holdes mere bæredygtige.

– Vi kan mærke en stødt stigende interesse for vores miljøvenlige maskiner, der for eksempel kører på strøm eller bekæmper ukrudt med varmt vand uden brug af kemikalier. I Vemas vil vi gerne bidrage til en lavere CO2-udledning og et sundere klima, og derfor er vi også stolte af at lancere Den Mobile Affaldsvogn, som vi nu vil rulle ud til kommuner og indre interesserede over hele landet, forklarer salgschefen.

Den Mobile Affaldsvogn er godkendt til kørsel på vejene og kan trækkes af en almindelig personbil. Affaldsvognen kan inddeles i de ønskede antal sektioner tilpasset den enkeltes behov.

– Den Mobile Affaldsvogn er meget brugervenlig og giver en korrekt sortering af affaldet. Den er nem at komme rundt med, og så er affaldsvognen med til at sikre en grøn profilering af kommunen, understreger David Jepsen.

Vil du vide mere?
David Lilholm Jepsen
Salgschef Have/Park & Vejmaskiner
45 20 25 77 82
dj@vemas.dk

Tilbage til oversigt